Jadilah Kawan Chumel Saya

Saturday, September 10, 2011

Hari Meronggeng Sedunia

Kejadian ini berlaku a few month ago,tak kisah orang nak cakap cerita dah basi atau berkulat serta da tumbuh cendawan sekali pun,Cik Ton tetap nak masukkan kat dalam new entry Cik Ton,kakakakakaka.. **gelak iblis yang direjam Seronok bila dapat keluar beramai ramai macam ni.Tempat kitaorang lepaking x adalah mall besar macam Mid Valley,Pavillion or The Garden tu sekadar Kulim Landmark je. Jalan pandang sebelah mata kat tempat ni,even tempat dia x besar macam tempat tempat diatas,berjalan pon x da la sampai lenguh kaki,Cik Ton tetap bangga kat tempat secoek Cik Ton ada mall yang tak berapa besar.Macam macam ada kat situ,korang nak tengok wayang, Big Cinema dengan suka hati telah membukanya disitu. Nak main boling Ole Ole Bowling dengan kadar segera menyediakannya. Korang nak karaoke dengan bangga telah disediakan pihak Kulim Landmark.

Itu baru cerita bab nak enjoy.Kalau korang nak makan,apa yang korang nak makan.Secret Recipes yang tak berapa nak secret ada pown disediakan.A&W , KFC, Ayam Penyet, Claypot, Pizza Hut semua ada,cuma kalau korang nak makan McD kena jalan kedepan sikit, 10 minit dari Kulim Landmark. **ini kalau jalan kaki,kalau naik kete atau yang seangkatan dengan 2 minit je. 

Hah apa lagi,kalau korang  rasa tak nak balik rumah sebab malaih nak balik rumah.Betul betul sebelah Kulim Landmark telah dibuka sebuah hotel termuka lagi best dan cantik iaitu Tune Hotel.Buatlah macam bilik kat rumah korang.Semalam Cik Ton x tau berapa dorang incharge sebab belum pernah stay kat sinun.Tapi dari apa yang Cik Ton nengok kat web side depa tak adalah mahai sangat,mampu milik la bak kata orang.

Dah abis da Cik Ton citew pasal kebeshannn Kulim Landmark tu,meh Cik Ton cerita aktiviti Cik Ton dan kekawan Cik Ton kat Kulim Landmark.Dimulai dengan kitaorang karaoke tak henggat yang perasaan suara macam Siti Nurhaliza bagai.Memang besh dapat karaoke dengan dorang semua ni.Ada Cik Ton kisah kalo sora Cik Ton x sedap.Lepas tu kitaorang jalan jalan dengan sukahati sambil menjamu mata.Dah letih berjalan p pulak lepak kat food court makan apa yang patut. Cik Ton memang suka makan Mee Yee Hotplate ni,shedap meh.Puas la makan dengan kadar Rm5.90 extra ayam,memang tak henggat la kan.Sesudah perut memasing diisi dengan lahap kononya nak p pantai yang berhampiran nak snap picture and menenangkan fikiran tapi terpaksa dibatalkan kerana org yang drive kereta kena balik dengan kadar segera.

Hurmmmm,,,apa nak buatkan mak suruh balik.Tinggai Cik Ton bertiga dan kitaorang amik keputusan nengok wayang cerita Khurafat.Seram gak la citew.Sampaikan esoknya tak p keje tapi bukan sebab takut nengok citew ni,tapi sebab semput Cik Ton datang tak kenal masa.uhukkkkk....dan timbullah gosip kat tempat kijew menggatakan Cik Ton demam sebab tengok citew Khurafat.Hampeh tolll...


INILAH KULIM LANDMARK TU

GAMBAR DIBAWAH ADALAH GAMBAR KENANGAN BERSAMA MEREKA

 Merekalah geng ronggeng sedunia Cik Ton : Cik Ayu, Cik Eyma dan Cik Ieda Gonzales ** Cik Ton yng letak nama Gonzales tu

 bersama mereka yang gojes gojes

 senyum tak perlu kata apa

 exceli ni uma Cik Ieda Gonzales dengan suka hatinya kitaorang buat macam photoshoot studio.mintak ampon mak cik

 dan lagi kami beraksi 

 chantekkan mereka ni.kalau berkenan nak amik mereka model ke apa.contack Cik Ton nanti Cik Ton aturkan **wah da macam PA retis



 masa mengisi peyut dengan lahap dan kurang sopan. ** korang perasan tudung Cik Ton da tukar kaler.hihihih

nengok cerita Khurafat time

2 comments:

aien hermionie said...

waaa.. lame betol x g tengok wayang..

puteri herda said...

Thankz yunk...